2021; Je was me d'r eentje!

Van lockdown naar, ja je raadt het al, weer een lockdown!

We begonnen dit jaar met een lockdown….en wie had kunnen bedenken dat we ook weer met een lockdown zouden eindigen? En het gekke is, ik neem het allemaal wat meer ‘gelaten’ aan. De onrust en drukte die ik eerst nog voelde bij het woord ‘lockdown’ begint wat af te nemen. Blijkbaar bieden behaalde resultaten uit het verleden nu toch wel garantie voor de toekomst. Want, de eerste lockdowns hebben we ook prima overleefd, dan zal het nu ook wel weer lukken. En nee, begrijp me niet verkeerd; ik vind het niet leuk. Om over het vooruitzicht van online onderwijs (voor je het weet moet IKC Coster haar deuren weer openen) nog maar niet te spreken…Maar, zo ver is het nog niet en tot die tijd vermaken we ons met klusjes, spelletjes, wandelen, hardlopen, tv kijken, gezelligheid en genieten van wat wel kan.

HET WAS ME D'R WEL WEER EENTJE

Elk jaar heeft natuurlijk altijd wel iets unieks, bijzonder, leuks, moois, verdrietigs. Tenminste, bij ons verloopt eigenlijk geen jaar hetzelfde. Da’s uit het leven gegrepen! Dus, bij deze een kleine greep uit ons en mijn jaar. Van ‘mijn ouders hebben een melkveebedrijf’ naar ‘mijn ouders hadden een melkveebedrijf’ (maar boerendochter dat blijf ik!). Skiën in Oostenrijk zat er niet in maar sleetje rijden achter de ‘Dikke New Holland’ in de Hollandse sneeuw wel. Eieren eten aan een goed gevulde familietafel ging aan onze neus voorbij, onze neus had er immers voor gezorgd dat we in quarantaine mochten. Check, ook daarover kunnen we nu meepraten. De zomer kwam en de begeleiding op IKC Coster heeft waarschijnlijk een klein beetje bijgedragen aan de overgang naar groep 5 en 3, goed gedaan boys! We besloten (met een tijdsdruk van een 24 uur geldende testuitslag) met de caravan naar La France te toeren. Een dag voor vertrek beslist de techneut nog even heel relaxed om de remmen van ons huisje op wielen te verwisselen. Om het vooral nog even spannend te houden! En zo hobbelden we met leuke en mindere leuke momenten het jaar door. We vierden verjaardagen (wat een feestje is het soms toch om een jaartje ouder te mogen worden), genoten heel af en toe van een feestje maar bovenal; veel gezelligheid! Oke, dit is misschien heel zoetsappig maar over het algemeen hebben we het goed en gezellig. Mag ook wel eens gezegd worden. Punt.

VAN SIDEKICK NAAR PIKETDIENST

En SchrijfWijselijk gezien kijk ik tevreden terug op dit jaar! Mooie en diverse opdrachten kwamen voorbij, nieuwe mensen en organisaties leren kennen, m’n netwerk is aanzienlijk vergroot en als aardbei op de taart (ik hou niet van kersen); mijn eigen website online. Kortom; hier schrijft een blij ei! Zo af en toe krijg ik nog wel eens de vraag: ‘Wat doe jij nou eigenlijk precies?’. Tja, daar is niet zo maar een antwoord op gegeven. Een duidelijke functieomschrijving heb ik eigenlijk niet. Ik ben groepsleerkracht maar sta niet voor de klas. Ik ben tekstschrijver maar houd me ook met Social Media en vormgeving bezig. Leg dat dan maar eens uit hè? Op IKC Magenta houd ik me bezig met gymlessen (Wat ook verbazing oproept want wie mij al wat langer kent weet ik dat vroeg echt geen gymwonder was, laat staan dat ik het leuk vond…). Daarnaast ondersteun ik de IB’er in de verantwoordelijkheid voor alle zorg op school. En natuurlijk een deel van de PR & Communicatie. Maar hoe noem je dat dan? Vele termen passeerden al de revue; van hulpje (nee joh, dat doet me denken aan de kleuter die de juf mag helpen) tot assistente (ook daar vind ik wat van…). Tot iemand opeens aan mijn collega vroeg waar haar ‘sidekick’ was! Gefeliciteerd; de naam is geboren. Vanaf toen werd ik de sidekick van de IB’er. En recentelijk kreeg ik de vraag of ik toevallig de vraag van een communicatieadviseur of ik dat bewuste weekend ook ‘piketdienst’ had voor de desbetreffende organisatie? Piketdienst? Goh……weer een nieuwe functie-omschrijving erbij. Maar dit alles had ik ook prima kunnen samenvatten zoals de jongens dat doen: “Mama werkt op school, in de gymzaal en achter de computer.” Goed verhaal, lekker kort. Maar bovenal; gewoon Willeke die jou helpt bij al je tekstwerk, PR en communicatie!

VAKANTIE

En dan nu, tijd voor vakantie! Even niets doen. Nouja, dat ga ik proberen want daarin kan ik nog wel wat leren hoor. Maar er ligt een stapel tijdschriften en boeken klaar en de agenda is nagenoeg leeg. Kortom; KWW (Kiek’n Wat ’t Wordt). Bang dat ik me zal vervelen ben ik in ieder geval niet. En daarna, kom maar op 2022!

Fijne feestdagen allemaal en alle goeds, gezondheid, geluk en liefde voor 2022 gewenst!

Mijn diensten

Schrijven

Nieuwe teksten creƫren

Herschrijven

Teksten aanpassen

Corrigeren

Foutjes herstellen

Online

Webteksten

Social Media

Tekst en foto

Nieuwsbrief

Schrijven en vormgeven

Verslaglegging

Informatie verwerken

Overig

Op zoek naar iets anders?

Meer info

Referenties

Deze klanten gingen je al voor

Fixdit
Timmerman
Avant Mediation
Dijkhuis
Twenhaar
IKC Magenta
Markvoort
Kiekeboeren
Baltes
Timmerman
LinkedIn Facebook Telefoon WhatsApp Email