Bye bye juf Willeke

Vorige week werd ik overspoeld met cadeautjes, vooral veel chocolade. Als bedankje. Zo aan het einde van het schooljaar is dat een soort ‘traditie’; de kinderen (samen met hun ouders) bedanken hun juf(fen) en/of meester(s). Een ongeschreven regel die bijna iedere ouder wel kent. Soms zorgt die regel ook voor een beetje last-minute stress (lees: naast juf ben ik ook moeder en word ik dus ook geacht daar aan te denken……). Dus waar ik aan de ene kant een cadeautje voor de juffen van de Costertjes kocht (ja, ik kocht het en zij moesten er een leuk kaartje met tekening bij maken, wat ze gelukkig ook met plezier doen), kreeg ik als juf Willeke ook cadeautjes.

 

CHOCOLADE, CHOCOLADE, CHOCOLADE

De top 3 van deze cadeautjes wordt toch wel aangevoerd door chocolade. En hoeveel kinderen ik ook al les heb gegeven, blijkbaar lukt het me niet subtiel duidelijk te maken (ik wil natuurlijk zeker niet ondankbaar zijn) dat ik niet zo’n chocolade-fan ben……gelukkig mijn huisgenoten wel en het komt dan ook niet vaak voor dat het blijft liggen. En als er dan al iets tussen zit waar ik wel lekker van kan genieten, kan ik er óók dan wel van op aan dat de heren hier thuis dat voor mij opeten. Dus; alle kinderen en ouders; namens de heren Coster heel erg bedankt voor de chocolade!

EINDE VAN EEN TIJDPERK

Ja, de titel van deze blog is immers ‘bye bye juf Willeke’. Maar hoe zit dat dan? Met het in ontvangst nemen van al die cadeautjes (de top 3 wordt trouwens verder aangevuld met douche-crèmes en snoep) sluit ik nu ook een soort van tijdperk af. Een tijdperk dat begon in 2007 en dat ik nu na 14 schooljaren afsluit. Nee, ik ga niet stoppen in het onderwijs. Ja, ik blijf wel gewoon juf Willeke. Maar toch gaat het anders worden. Als ik in augustus de school weer binnenstap heb ik geen verantwoordelijkheid voor een groep meer. Oftewel; komend schooljaar sta ik niet meer voor de klas. Ik ga aan de slag als ondersteuner van de IB-er (in Jip-en-Janneke-taal: de juf of meester die verantwoordelijk is voor alle zorg in en rondom de school) en de directie (communicatie, hand- en spandiensten, even meedenken en sparren). Daarnaast nog een halve dag als gymjuf. Wat overigens wel haaks staat op mijn eigen gymtijd op school want man, wat had ik daar een hekel aan.

Dus ja, juf dat blijf ik maar niet meer ‘de juf van groep …’.

HOE HET OOIT BEGON

Nadat ik in mei 2007 ben afgestudeerd aan de PABO twijfelde ik nog even of ik de lerarenopleiding Nederlands zou gaan volgen. Dat leek me ook wel wat. Maar……er werd me een baan op mijn voormalige stageschool (Ranninkschool in Delden) aangeboden en ik besloot die kans te grijpen. De banen lagen niet direct voor het oprapen dus; aanpakken die handel. En zo werd het een fulltime baan, bijna geen baan meer (nee, niet vanwege niet functioneren maar er waren teveel leerkrachten in de stichting destijds en de laatst aangenomen leerkrachten mochten als eerste weer vertrekken), terug naar parttime, dagje meer, dagje minder. Soms even een uitstapje door een dag in de week op een andere school te werken (helemaal niet verkeerd, dan zie en hoor je nog eens wat anders) en drie keer afwezig i.v.m. een zwangerschapsverlof. Taken als ICT’er, webmaster en gymjuf kwamen ook voorbij. En voor je het weet ben je ruim 10 jaar verder.

TIJD VOOR WAT ANDERS

En toen volgde in 2018 de fusie met twee andere scholen en begonnen we samen als IKC Magenta in een spiksplinternieuw gebouw. En op mijn verzoek (gelukkig was dit mogelijk) kregen mijn werkzaamheden een wat andere invulling; niet meer volledig voor een groep maar met andere taken erbij. En dat beviel en bevalt me meer dan goed. Natuurlijk vind ik het leuk om juf te zijn maar ik heb ook gemerkt dat ik andere interesses (en misschien wel talenten) heb die ik graag wil benutten en inzetten. En zo startte ik in 2018 ook SchrijfWijs – jouw tekst is mijn werk! Als tekstschrijver ging ik naast mijn werk op school aan de slag.

EN NU?

Nu geniet ik volop van de afwisseling (maar ook wel overlap) van al mijn werkzaamheden. Maar af en toe is het ook zeker even tijd om te ontspannen. Ga ik lekker puzzelen in mijn Grote Bosatlas Puzzelboek (tja...de juf in mij blijft), lezen, op vakantie, luieren, zwemmen, Dus……juf Willeke en SchrijfWijs gaan even in de vakantiemodus! Fijne zomer allemaal!

Mijn diensten

Schrijven

Nieuwe teksten creƫren

Herschrijven

Teksten aanpassen

Corrigeren

Foutjes herstellen

Online

Webteksten

Social Media

Tekst en foto

Nieuwsbrief

Schrijven en vormgeven

Verslaglegging

Informatie verwerken

Overig

Op zoek naar iets anders?

Meer info

Referenties

Deze klanten gingen je al voor

Fixdit
Timmerman
Avant Mediation
Dijkhuis
Twenhaar
IKC Magenta
Markvoort
Kiekeboeren
Baltes
Timmerman
LinkedIn Facebook Telefoon WhatsApp Email