Thuiswerk & Thuisonderwijs (week 1)

Welkom op IKC Coster!

IKC Coster?! Ja, dat lees je goed! Benieuwd wat dat is? Lees dan hieronder verder…… Ben je niet benieuwd? Geen probleem! Je mist wel een gratis kans op een glimlach en lolletje maar ach……wellicht heb jij al genoeg aan deze fotocollage!Terug naar IKC Coster. IeCaaCee. Ik Crea Coster? Nee. Of misschien wel, maar niet in de context van dit berichtje! Integraal Kind Centrum? Ja! Welkom in de wereld van thuis werken, thuisonderwijs, thuisopvang etc., maar dan net even anders. Door de ogen van een juf-schrijvende-moeder en poeh……dat is wel even wat hoor!

IKC Coster

Sinds 4 januari ben ik aangesteld als juf van mijn combinatiegroep 2/4. Ken je dat? Twee jaargroepen in één lokaal, dus in mijn geval groep 2 en 4. Herstel; aan de keukentafel dus. Daarnaast draai ik hier ook de peuteropvang erbij. En om het IKC-gevoel compleet te maken natuurlijk ook de buitenschoolse opvang. Het is natuurlijk wel alles of niets, voor minder gaan we niet! Heel IKC-waardig allemaal! Oja……de kinderen gaan normaal gesproken naar een agrarische kinderopvang (@kdvdevossebelt). Even kijken of ik ook nog aan die voorwaarden kan voldoen. Vooralsnog niet direct maar wellicht helpt het als ik ze hun favoriete trekker-truien de volgende keer aantrek!

De eerste schooldag

Terug naar het IKC op de eerste dag. Leerling groep 4 en leerling groep 2 maandagmorgen geïnstalleerd aan de keukentafel en de peuter te midden van een berg speelgoed gestald. Detail…..de peuter werkt liever samen met zijn broers ook aan de keukentafel, laten we eerlijk zijn, dat is ook net zo interessant! Peuter erbij aan tafel, gewapend met kleurpotloden en papier. Heerlijk educatief verantwoord. Misschien was gewapend bij nader inzien al een verkeerd gekozen woord want na een tijdje worden de krijtjes als een soort van wapens ingezet. Ja……je kunt er ook prima mee gooien natuurlijk! Mooi voorbeeld van onderzoekend leren!

Aan het werk

Dag 2; de andere directeur van IKC Coster en ikzelf werken vandaag buiten de deur. Voor mij betekent dat toch wederom opvang en onderwijs, maar het betreft nu de noodopvang en begeleiding op IKC Magenta in Delden. Het voelt stiekem een beetje als een dagje uit. IKC Coster heeft haar opvang dankbaar uitbesteed bij opa en oma op de boerderij! En dat betekent voor de leerlingen zelfs een schoolwerkvrije dag; want……bij oma wordt er ‘gewoon lekker gespeeld’. Heel goed uitgangspunt. Nee mensen, geen paniek, ze zullen geen leerachterstand oplopen, dat werk halen we keurig op de andere dagen in.

Online les geven aan de keukentafel

En dan is het dag 3. Deze brengt wat extra uitdaging met zich mee; er moet online les gegeven worden maar ook aan de keukentafel. De mede-direct van IKC Coster wordt nu toch ook echt even tot meester gebombardeerd en mag de regie aan de keukentafel overnemen. Reactie: “Je hebt er de handen best aan vol”. Dat is een hele goede conclusie!

Mijn diensten

Schrijven

Nieuwe teksten creƫren

Herschrijven

Teksten aanpassen

Corrigeren

Foutjes herstellen

Online

Webteksten

Social Media

Tekst en foto

Nieuwsbrief

Schrijven en vormgeven

Verslaglegging

Informatie verwerken

Overig

Op zoek naar iets anders?

Meer info

Referenties

Deze klanten gingen je al voor

Fixdit
Timmerman
Avant Mediation
Dijkhuis
Twenhaar
IKC Magenta
Markvoort
Kiekeboeren
Baltes
Timmerman
LinkedIn Facebook Telefoon WhatsApp Email